L'entorn

OSOR
Gaudeix d'una abrupta orografia: la Vall d'Osor es troba voltada per les serres de Porta Barrada, Sant Benet, el Coll, Sant Gregori i pel massís de Solterra. 
El terme és regat pel riu Ter, al nord-est, incloent-hi la presa de Susqueda, i per la riera d'Osor, la de més cabal de les Guilleries. El clima, en línies generals, és mediterrani modificat per l'altitud car la presència de muntanyes i terres elevades provoca un augment de les precipitacions fins a 950 l/m2 anuals i una temperatura mitjana de 12 graus.
SANT GREGORI
Ermita de Sant Gregori de Turonal (1.088 m) la més propera a Les Romagueres (3.600 m), a on hi ha una curiosa piràmide que servia antigament de refugi. S'hi pot anar a peu, en BTT i en 4x4, té unes espectaculars vistes al Far, al Gironès, a les illes Medes, al Turó de l'Home, etc... Els altres 2 pics que formen la vall d'Osor són Sant Benet (1.144 m) i Sant Miquel de Solterra o de les Formigues (1.204 m).
PANTÀ DE SUSQUEDA
Foto feta des de Cal Gall.
A 9 km.
EL COLL
Aquest Santuari es troba al bell mig de les Guilleries, solitari entre les valls d'Osor i de Susqueda, a les comarques de Girona amb vistes al pantà de Susqueda i en els límits eclesiàstics del Bisbat de Vic. La magnífica i sòbria església romànica que trobem avui, amb l'imponent campanar d'espadanya sobre la porta i l'absis encarat a ponent, fou edificada a finals del segle XII; és a dir, ara fa més de 800 anys.
A 7 km.
SANT HILARI SACALM
La capital de les Guilleries i la vila de les 100 fonts.
A 21 km.
- Museu Guilleries
- Via Crucis vivent.
SANTA COLOMA DE FARNERS
Capital de la comarca de la Selva.
A 27 km.
- Magma Centre Lúdic Termal.
GIRONA
Capital de les comarques gironines.
A 34 km.